diumenge, 6 d’abril del 2008

Finals de març mogut

Durant tot el mes de març poca pluja hem vist i, justament quan quedaven 48 hores per canviar d mes, es va atançar cap a nosaltres una borrasca, deixant precipitacions poc abundants i de manera més puntual abundants a quasi tot Catalunya. Van ser en forma de ruixats i xàfecs durant la tarda, tot i que de cara a la nit va ésser més extenses i de caire moderat, concentrant-se a les comarques de Girona i Barcelona.
Els registres més importants durant el dia 30 es van donar al Pirineu i Prepirineu, i també en d'altres punts del nord-est. Destaquen els 25,7mm de la Pobla de Lillet, els 18,4 de Roda de Ter, els 18 de Queralbs, els 17,3 de Berga i de Barruera, els 16 d'Olot i els 15,8 del Santuari de Falgars (cota 1300 de la Pobla de Lillet).
Un cop ens creuà el front es va gestar una baixa enfront les costes catalanes, però ràpidament se'n va anar cap a Itàlia empesa pel potent anticicló.
Tot i això, durant la matinada del dilluns 31 es van reproduir precipitacions cap a la costa i prelitoral centrals, així com també en d'altres localitats de la meitat est. Durant la tarda la lleugera inestabilitat es va manifestar en forma de quatr ruixats que van afectar el Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès. En conjunt van ser poc importants.
Les quantitats més destacables de la jornada foren els 22mm de Dosrius i Barcelona, els 20,6 de Mataró, els 19,8 de Llinars del Vallès, els 19 de Breda, els 17,6 de Canet de Mar, els 16,4 de l'Ametlla del Vallès, els 16,3 d'Olot, 15,6 de Salitjas, 16 de Santa Eulàlia de Riuprimer, els 14,6 de Girona ciutat, els 14,2 de Premià de Mar, els 13,9 de Granollers i, per exemple, els 12,1mm de Badalona (Centre).