diumenge, 6 d’abril del 2008

Presentació i xerrada de "La Nostra Méteo"

Ahir dissabte 5 d'abril, a dos quarts de sis de la tarda es va fer l'acte de presentació i xerrada de la revista digital de Catalunya "La Nostra Méteo". Els quatre fundadors i redactors Bruna Surinyach (de la Gleva), Sergi Corral (de Barcelona), Marc Llach (de Premià de Mar) i Oriol Rodríguez (de Badalona i webmàster de MeteoBDN) van presidir l'acte, juntament amb la col·laboració d'Andreu Martín (de la Seu d'Urgell) i Eloi Cordomí (meteoròleg de TV3).


L'acte començà amb la presentació del projecte a càrrec de l'Oriol. Seguidament, en Marc ens va explicar l'estructura fonamental de la revista i l'apartat de "Anàlisis de situacions" i va comentar dues situacions ja viscudes la tardor passada: les pedregades de Ponent i la supercèl·lula de Mallorca. Llavors, la Bruna va parlar sobre les "Dades" i "Els rècords de Catalunya", comentant la nevada del 1962 i esmentant la construcció del pluviòmetre casolà, englovat en una secció que apareix anualment. Després en Sergi va explicar l'apartat de "Notícies" i "Climatologia de Catalunya", tot explicant el clima de Barcelona. L'Oriol va parlar sobre les "Fotografies" i "Fenòmens meteorològics" donant a conèixer dins d'aquest nou apartat, el vent. Tot seguit l'Eloi va explicar l'apartat de "L'entrevista" i es va sotmetre a 4 preguntes realitzades pels redactors de la revista. Finalment l'Andreu va explicar la seva espectacular vivència amb un conjunt de fotografies prou explícit de la situació viscuda. A més es va presentar un muntatge amb imatges de satèl·lit, treballat per en Sergi i ja finalment es van donar els agraïments i hi va haver un torn de preguntes.


Uns 75 minuts de meteorologia en una sala d'actes plena amb més de 80 assistents i un bermut per acabar l'acte.


Des d'aquí i per la part que ens toca, volem agrair a tots els assistents d'ahir i a tots als qui han donat suport a aquest projecte engegat per quatre joves aficionats a la méteo que amb menys d'un any s'ha aconseguit divulgar una mica més aquesta ciència.

Us podeu descarregar la revista a: www.lanostrameteo.com/


Per molts anys!

1 comentari:

meteotossa ha dit...

Enhorabona per la revista... ja sabeu que sóc un seguidor i m'he llegit les 3 tirades ja...

Ja sabeu que el que vulgueu aquí em teniu.

Salut.